CSOKOLÁDÉS PALACSINTA CSOKOLÁDÉMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, reszelő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, töltés

Adag: 8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db narancs
 dl narancslikőr
3 dl tej
8 dkg kristálycukor
3 db tojás
3 evőkanál kakaó
10 dkg liszt
12 dkg vaj
A mártáshoz:
25 dkg áfonya
18 dkg étcsokoládé
9 dkg fehér csokoládé
3 dl tejszín

Elkészítés:

1. Nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a kakaót. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást és beleöntjük a tejet. Jól összedolgozzuk. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. A meghámozott narancsot kifilézzük, tálba tesszük és leöntjük a likőrrel.

3. Palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben. A palacsintát mindkét oldalon megsütjük, majd előmelegített tálra csúsztatjuk.

4. A narancs likőrös levét, a darabokra vágott csokoládét és 1,2 dl tejszínt lábosban összekeverjük és kis lángon összeolvasztjuk.

5. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A palacsintákat a habbal megtöltjük és négyrét hajtjuk.

6. Megszórjuk a reszelt fehér csokoládéval és meglocsoljuk a mártással. A félretett naranccsal és friss áfonyával körítjük.

A gyümölcsöket idény szerint választhatjuk. Jól illik a csokoládémártásos palacsintához minden piros gyümölcs.