CSOKOLÁDÉS PALACSINTA CSOKOLÁDÉMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, reszelő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, töltés
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. Nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a kakaót. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást és beleöntjük a tejet. Jól összedolgozzuk. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
2. A meghámozott narancsot kifilézzük, tálba tesszük és leöntjük a likőrrel.
3. Palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben. A palacsintát mindkét oldalon megsütjük, majd előmelegített tálra csúsztatjuk.
4. A narancs likőrös levét, a darabokra vágott csokoládét és 1,2 dl tejszínt lábosban összekeverjük és kis lángon összeolvasztjuk.
5. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A palacsintákat a habbal megtöltjük és négyrét hajtjuk.
6. Megszórjuk a reszelt fehér csokoládéval és meglocsoljuk a mártással. A félretett naranccsal és friss áfonyával körítjük.