PALACSINTA KANDÍROZOTT GESZTENYÉVEL TÖLTVE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, reszelő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, töltés

Adag: 8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg gesztenyeliszt
2 és fél dl tejszín
20 dkg kandírozott gesztenye
8 dkg vaj
15 dkg liszt
3 db tojás
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor
5 dl tej
ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. Összekeverjük a kétféle lisztet, a tojást, a cukrot és az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a tejet és habverővel csomómentesre keverjük.

2. Teflonbevonatú palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben.

3. A palacsintát mindkét oldalon megsütjük, majd előmelegített tálra csúsztatjuk.

4. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és belekeverjük a felaprított kandírozott gesztenyét meg a reszelt citromhéjat.

5. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és négyrét hajtjuk.