PALACSINTA KANDÍROZOTT GESZTENYÉVEL TÖLTVE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, reszelő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, töltés
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. Összekeverjük a kétféle lisztet, a tojást, a cukrot és az olvasztott vajat. Hozzáadjuk a tejet és habverővel csomómentesre keverjük.
2. Teflonbevonatú palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben.
3. A palacsintát mindkét oldalon megsütjük, majd előmelegített tálra csúsztatjuk.
4. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és belekeverjük a felaprított kandírozott gesztenyét meg a reszelt citromhéjat.
5. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és négyrét hajtjuk.