DUPLACSOKOLÁDÉS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hűtés, kikeverés, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál kakaó
1 és ¼ dl tejszín
1 db tojás
1 és ¼ dl tej
2 db tojásfehérje
2 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 dkg vaj
A mártáshoz:
2 dkg vaj
¾ dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál méz
2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1. Nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott csokoládét.

2. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást, beleöntjük a tejet, a tejszínt és az olvasztott vajat. Jól összedolgozzuk. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztába vegyítjük.

4. Palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben. A palacsintát mindkét oldalon megsütjük, majd előmelegített tálra csúsztatjuk.

5. A mártás hozzávalóit lábosban összekeverjük és kis lángon összeolvasztjuk. A palacsintára öntve kínáljuk.