GYÜMÖLCSÖS-MÉZES PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 35 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, reszelő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés, töltés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kókuszreszelék
1 adag palacsintatészta
8 dkg méz
6 dkg málna
6 dkg eper
1 nagyobb kivi
9 dkg étcsokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj
8 dkg kristálycukor
1 és ¼ dl tejszínhab
1 és ¼ dl joghurt
 dl cseresznyepálinka

Elkészítés:

1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.

2. A gyümölcsöket felaprítjuk, tálba tesszük hozzáadjuk a cukrot és a cseresznyepálinkát. 10 percig érleljük.

3. Hozzáadjuk a tejszínhabot, a reszelt csokoládét, a joghurtot és a fahéjat.

4. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és négyrét hajtjuk. Tálra helyezzük, megkenjük a mézzel és megszórjuk a kókuszreszelékkel.

PALACSINTA ALAPRECEPT

3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet só

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.