KÓKUSZKRÉMES PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, tűzhely
Eljárások: göngyölés, habverés, kikeverés, sütés, töltés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag palacsintatészta
12 dkg kókuszreszelék
4 dkg kristálycukor
2 és fél dl tejszín
12 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
ízlés szerint durvára tört dió
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.

2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral. Belekeverjük a kókuszreszeléket is.

3. Mindegyik palacsintára 3 kanál tölteléket kenünk, majd feltekerjük.

4. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a palacsintákra csorgatjuk. Durvára vágott dióval megszórjuk.

PALACSINTA ALAPRECEPT

3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet só

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.