RUMOS-MAZSOLÁS TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, tortaforma
Eljárások: hűtés, kikeverés, sütés, töltés

Adag: 1 tortaforma (23 centiméteres)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zabpehely
10 dkg barna cukor
8 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
8 dkg mazsola
8 dkg durvára tört dió
3 evőkanál hideg vaj
2 evőkanál liszt
9 dkg barna cukor
2 evőkanál zabpehely
A töltelékhez:
3 evőkanál rum
50 dkg krémtúró
2 evőkanál liszt
1 és ¼ dl tejföl
2 db tojás
9 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálban összekeverjük a zabpelyhet a cukorral és a vajjal. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. 12-15 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

3. Robotgéppel, közepes fokozaton simára keverjük a krémtúrót, a cukrot és a lisztet. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük a tejfölt és a rumot. A krémet a tésztakehelybe simítjuk.

4. A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel és a barna cukorral. Belekeverjük a mazsolát, a diót és a zabpelyhet. A krémtöltelékre szórjuk és 40-50 percig sütjük.

5. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd 240 percre hűtőszekrénybe helyezzük.