RUMOS-MAZSOLÁS TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, tortaforma
Eljárások: hűtés, kikeverés, sütés, töltés
Adag: 1 tortaforma (23 centiméteres)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Tálban összekeverjük a zabpelyhet a cukorral és a vajjal. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. 12-15 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
3. Robotgéppel, közepes fokozaton simára keverjük a krémtúrót, a cukrot és a lisztet. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük a tejfölt és a rumot. A krémet a tésztakehelybe simítjuk.
4. A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel és a barna cukorral. Belekeverjük a mazsolát, a diót és a zabpelyhet. A krémtöltelékre szórjuk és 40-50 percig sütjük.
5. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd 240 percre hűtőszekrénybe helyezzük.