TÖLTÖTT PADLIZSÁN Téma: Receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, sütőlap, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés, töltés
Adag: 4 adag
Elkészítés:
1. A padlizsánokat kettévágjuk és besózzuk. Fél óra elteltével a keserű levet lecsöpögtetjük róla és papírtörlővel szárazra töröljük.
2. Bevagdossuk jó sűrűn a padlizsánt, meglocsoljuk egy kis olajjal, hogy ne száradjon ki, és 180°C-os előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.
3. Kicsit hagyjuk kihűlni a padlizsánokat és közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval.
4. Ha a hús megpirult hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Amikor a gomba is levet eresztett, akkor belekeverjük a ketchupot is, és összefőzzük a tölteléket.
5. Kivágjuk a padlizsán belsejét és kis kockákra vágva a töltelékhez keverjük.
6. Megtöltjük a padlizsánokat és a tetejüket megkenjük a tojássárgájával összekevert tejföllel, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
7. 180°C-os sütőben fél óra alatt készre sütjük és forrón tálaljuk.