ALMA-ZELLER SALÁTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, salátástál
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés, reszelés, gyalulás, zúzás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb friss zöldalma
1 kisebb zellergumó
7 és fél dkg pirított mandula
7 és fél dkg pörkölt mogyoró
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 dkg mazsola
3 evőkanál citromlé
1 csokor apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
csipet őrölt római kömény
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk.

2. Az almát félbevágjuk, magházát kiemeljük, húsát kockára vágjuk. A megtisztított zellergumót finomra reszeljük. Mindkettőt tálba tesszük és meglocsoljuk 2 kanál citromlével, nehogy megbarnuljon.

3. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sós mogyorót és sós mandulát, a lecsöpögtetett mazsolát.

4. Az öntethez az olajat kikeverjük a maradék citromlével. Apróra vágott petrezselyemmel, sóval, őrölt római köménnyel és borssal fűszerezzük.

5. A saláta hozzávalóit leöntjük a dresszinggel és azonnal kínáljuk.