CSOKOLÁDÉÖNTET Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, lábas, szita, tűzhely
Eljárások: forralás, hevítés, kikeverés, szitálás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kakaópor
10 dkg apróra darabolt étcsokoládé
 dl víz
22 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A cukrot és a csokoládét 3 dl vízzel, folyamatos keverés mellett lassú tűzön forraljuk, míg a cukor és a csokoládé felolvad benne. Az edényt levesszük a tűzről.

2. A kakaóport átszitáljuk, 0,3 dl vízzel csomómentesre elkeverjük, kanalanként a csokoládéöntethez adjuk, és folyamatos keverés mellett felforrósítjuk. Forráspontig hevítjük, közben erőteljes mozdulatokkal, megállás nélkül továbbkeverjük. Fedő nélkül 5 percig gyöngyöztetjük, anélkül, hogy újra felforralnánk. Finom szitán áttörjük, és kicsit hűlni hagyjuk.

Fagylaltok ideális kísérője, de más fogásokhoz is illik a finom csokoládéöntet.
Az öntetet melegen, hidegen egyaránt felhasználhatjuk. Légmentesen lezárt edényben a hűtőszekrényben egy hétig is eláll.