TEPSIS BÁRÁNY Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, kés, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, sütés

Adag: 1 tepsi (4 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg csontos, darabolt báránycomb
75 dkg újburgonya
4 evőkanál olívaolaj
4 nagyobb hámozott, negyedelt paradicsom
1 fej karikára vágott hagyma
1 ág friss rozmaring
1 teáskanál oregánó
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A húst nagyobb darabokra vágjuk. A megtisztított újburgonyát félbe vagy negyedekre vágjuk.

2. Tepsibe tesszük a húsdarabokat a burgonyával, a karikára vágott hagymával és a lehéjazott, felnegyedelt paradicsommal együtt. Sóval, borssal, rozmaringgal, oregánóval ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal.

3. A tepsit alufóliával befedjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 60 percet sütjük. Ha szükséges, időnként kevés forró vízzel vagy húslevessel meglocsoljuk.

Dél-Olaszország hagyományos húsvéti étele. Kínáljunk hozzá testes vörösbort.

MARHAHÚSALAPLÉ

100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint só

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.