CITROMOS BÁRÁNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, római tál, séfkés, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, pirítás, préselés, sütés
Adag: 4-5 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Tűzálló cseréptálbán kiolvasztjuk a kockára vágott zsírszalonnát vagy megolvasztjuk a sertészsírt.
2. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott, sózott-borsozott bárányhúst. Körös-körül hirtelen megpirítjuk, majd felöntjük a levessel és lefedjük.
3. Előmelegített, 180 fokos sütőben 60 percet sütjük. Akkor kész, ha a hús szinte leválik a csontról.
4. Citromlével meglocsolva, cseréptálban adjuk asztalra.
MARHAHÚSALAPLÉ
Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.