Citromos borjúszelet Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: citromnyomó, húsklopfoló, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, klopfolás, párolás, pirítás, préselés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vékony szelet borjúcomb
1 db leve citrom
7 dkg liszt
1 és ¼ dl marhahúsleves
6 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
néhány szál petrezselyem
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

2. Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, majd a hússzeleteket mindkét oldalon megpirítjuk. A hőmérsékletet csökkentjük, kevés levessel felöntjük és sütjük-pároljuk.

3. Amikor megpuhult, a tüzet eloltjuk a serpenyő alatt.

4. A húst meglocsoljuk a citrom levével. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Marhahúsalaplé

100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint só

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.