KÓKUSZKRÉMES CSIRKE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, serpenyő, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db csirkemell
4 dl konzerv kókuszkrém
1 fej apróra vágott hagyma
7 dkg liszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
3 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika

Elkészítés:

1. A lisztet sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a csirkedarabokat. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk és a csirkedarabokat körös-körül megsütjük. Áttesszük egy nagy tűzálló tálba.

2. Lábosba tesszük a felaprított hagymát, a darált cseresznyepaprikát, a kukoricakeményítőt és a kókuszkrémet. Jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Kis lángon, állandó keverés mellett körülbelül 3 percig főzzük.

3. Ráöntjük a csirkére, majd előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Párolt rizzsel körítjük.

A recept a Fidzsi-szigetekről származik.