KÓKUSZKRÉMES CSIRKE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, serpenyő, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A lisztet sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a csirkedarabokat. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk és a csirkedarabokat körös-körül megsütjük. Áttesszük egy nagy tűzálló tálba.
2. Lábosba tesszük a felaprított hagymát, a darált cseresznyepaprikát, a kukoricakeményítőt és a kókuszkrémet. Jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Kis lángon, állandó keverés mellett körülbelül 3 percig főzzük.
3. Ráöntjük a csirkére, majd előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Párolt rizzsel körítjük.