Sült szendvics Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kenőecset, keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, rák előkészítése, sütés bő zsiradékban, turmixolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tisztított garnélarák
30 dkg tengeri halfilé
12 szelet toastkenyér
2 db tojás
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint só
A sütéshez:
bő olaj
Elkészítés:
1. A kenyérszeleteket átlósan félbevágjuk.
2. A tisztított garnélarákot és a halfilét robotgépbe tesszük. Hozzáadunk egy tojást, a bort, a szójaszószt, a kukoricakeményítőt, és összeturmixoljuk. A halkrémet a kenyérre kenjük.
3. A másik tojást felverjük és ecsettel megkenjük a szendvicsek tetejét. Bő, forró olajban, mindkét oldalon 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük, egyszerre 2-3 darabot. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.