OMLETT ARTICSÓKÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, habverő, kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, elősütés, kikeverés, préselés, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb tisztított, hosszában félbevágott articsóka
5 db felvert tojás
1 db leve citrom
½ dl tejszín
1 dl olaj
6 dkg liszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az articsóka külső leveleit leszedjük, majd a felső harmadát levágjuk. A szárat meghámozzuk. Hosszában négyfelé vágjuk. A vágott felületeket citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak, majd 15 percre hideg vízbe áztatjuk.

2. Lecsöpögtetjük, szárazra töröljük és lisztben megforgatjuk. A felesleget lerázzuk.

3. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük az articsókadarabokat és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

4. A felvert tojást összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal.

5. Az olaj nagy részét a serpenyőből kiöntjük és visszatesszük az articsókadarabokat. Beleöntjük a tojásmasszát, majd fedő alatt, kis lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, a teteje felemelkedik.