BROKKOLIFRITTATA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: fokhagymaprés, grillező, habverő, kés, keverőtál, lábas, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, elősütés, grillezés, kikeverés, párolás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db felvert tojás
30 dkg rózsáira bontott brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
6 szál karikára vágott zöldhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
3 evőkanál szójaszósz
6 dkg durvára vágott földimogyoró
1 csokor apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szárát 5 mm vastagon felszeleteljük.

2. Sós vízben 5-7 perc alatt ropogósra főzzük, majd lecsöpögtetjük.

3. A felvert tojást összekeverjük a szójaszósszal, az apróra vágott chilivel és petrezselyemmel, a durvára vágott mogyoróval.

4. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a felkarikázott zöldhagymát és a zúzott fokhagymát. 5. Beleöntjük a tojásmasszát, majd fedő alatt, kis lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

6. Körülbelül 1-2 percre forró grillsütőbe toljuk, hogy a tetején is ropogós kéreg keletkezzen.