TANDOORI RABLÓHÚS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, fokhagymaprés, grillező, grillrács, kés, keverőtál, nyárs, sütő, sütőlap
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, sütés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl joghurt
4 db kockára vágott csirke felsőcomb

vagy

2 db kockára vágott csirkemell
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál őrölt kurkuma
2 kiskanál római kömény
1 kiskanál apróra vágott koriander
½ kiskanál cayenne-bors
1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

1. A csirkemellet vagy a felsőcombot kockákra vágjuk.

2. A joghurtot a fokhagymagerezddel, az őrölt kurkumával meg köménnyel, a korianderrel a cayenne-borssal ízesítjük.

3. A vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A húst a hagymával nyársra húzzuk, és alufóliával bélelt, megolajozott tálcára egymás mellé fektetjük.

4. A fűszeres joghurttal kb. 8 perc alatt pirosra sütjük.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.