GYÜMÖLCSKENYÉR Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 80 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőforma, sütőpapír
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szögletes forma bélelése papírral

Adag: 1 sütőforma

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
28 dkg darabolt aszalt gyümölcs
6 dkg mazsola
7 dkg búzakorpa
10 dkg barna cukor
3 ¾ dl tej
20 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
A díszítéshez:
igény szerint hámozott mandula

Elkészítés:

1. Egy 23×13 cm-es tepsit kissé kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A gyümölcskeveréket, a mazsolát, a korpát, a cukrot, a sütőport és a tejet nagy tálban összekeverjük, 15 percig áztatjuk.

2. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A lisztet a gyümölcsös keverékbe dolgozzuk, és a tepsibe töltve a tetejét elsimítjuk. Mandulaszemekkel a tetejét kirakjuk, és 45-50 percig, tűpróbáig sütjük.

3. 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk. Felszeletelve, vajjal kínáljuk.

Bármilyen szárított gyümölcs keveréke jó hozzá.