BANÁNOS-DIÓS SZELET Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 80 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál  , konyhai mérleg  , konyhai robotgép, mozsár , sütő  , tepsi
Eljárások: kikeverés, pirítás, sütés, szögletes forma bélelése papírral, törés

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg pirított, durvára tört dió
16 dkg durvára tört banán
¼ kiskanál őrölt szegfűszeg
¼ kiskanál őrölt fahéj
13 dkg puha vaj
20 dkg barna cukor
1 evőkanál barna cukor
3 db tojás
25 dkg rétesliszt
2 kiskanál sütőpor
5 dkg kókuszreszelék
2 kiskanál kókuszreszelék
1 és ¼ dl tej

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 14x24x7 cm-es tepsit kizsírozunk, sütőpapírral kibéleljük.

2. A vajat a 20 dekányi cukorral, a sütőporral, a tojásokkal, a liszttel, az 5 dekányi kókuszreszelékkel, a villával összetört banánnal és a tejjel habosra keverjük, hogy könnyű legyen, és a színe kivilágosodjon.

3. A felét a tepsibe kanalazzuk, és a durvára vágott dió, a fűszerek, a maradék cukor meg kókuszreszelék felével megszórjuk. A tészta másik felét rásimítjuk, és a visszamaradt dió, fűszerek, cukor, kókuszreszelék keverékével meghintjük. 60 percig sütjük, ha a teteje idő előtt pirulni kezdene, alufóliával letakarjuk.

Jobban „kijön” a dió aromája, ha szárazon, enyhén megpirítjuk.