CSOKOLÁDÉS-MEGGYES TRIFLE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, konyhai robotgép, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, habverés, hűtés, kikeverés, kimagozás, lerakás, szűrés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A tésztát vékonyra szeljük, és egyharmadát egy nagy üvegtál vagy öblös poharak aljára terítjük.
2. A befőttet leszűrjük, de a levét megőrizzük. 2,5 dl levet a likőrrel összekeverünk, és a tésztát meglocsoljuk vele. A meggy egynegyedét ráterítjük.
3. A vaníliakrémhez a tojássárgákat a cukorral meg a keményítővel simára keverjük, és a megforrósított tejjel apránként felengedjük. Gőzön, kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd a gőzről levéve a vaníliás cukorral ízesítjük. Kihűtjük, és a tejszínhabot beleforgatjuk.
4. A krém egyharmadát a meggyel megrakott tésztára simítjuk, erre meggylikőrös lével meglocsolt tészta, rá ismét meggy kerül. A krém második harmadát rákenjük, és a meglocsolt tészta maradékát a tetejére terítjük. A rétegezést krémmel fejezzük be, és meggyszemekkel, tejszínhabbal és mandulaszemekkel díszítjük. Tálalás előtt 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.