Tekert trifle Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, főzés, gőzölés, hűtés, kikeverés, lerakás, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db készen vásárolt gyümölcskenyér
25 dkg szeder
½ dl vermut
2 kiskanál porcukor
5 dkg pirított dió
1 csomag piros tortazselé
1 dl málnaszörp
másfél dl víz
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál kristálycukor
5 dl tej
1 kiskanál reszelt citromhéj
3 db simára kevert tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 dl habbá vert tejszín

Elkészítés:

1. A tésztát 1,5 cm vastagra szeleteljük, és egy tálat kibélelünk vele, vermuttal meglocsoljuk.

2. A piros zseléport a vízzel meg málnaszörppel simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd alufóliával bélelt tálra öntve kihűtjük. Ha már kocsonyás, kockákra vágjuk.

3. A cukrot a tojássárgákkal, a keményítővel, a citromhéjjal és a tejjel simára keverjük, és gőzön krémmé főzzük. A vaníliás cukorral ízesítjük, és folpackkal letakarva kihűtjük.

4. A zselékockákat a krémmel mély üvegtálba vagy öblös poharakba rétegezzük, majd a tejszínhabbal, diószemekkel és szederrel díszítjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Angliában azokat a krémeket, amelyeket valamilyen alkoholban megáztatott keksszel, pudinggal, gyümölccsel rétegeznek trifle-nak hívják. Érdemes eltanulni, meghonosítani, mert így különlegesen zamatos desszertet varázsolhatunk.