Tekert trifle Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, főzés, gőzölés, hűtés, kikeverés, lerakás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A tésztát 1,5 cm vastagra szeleteljük, és egy tálat kibélelünk vele, vermuttal meglocsoljuk.
2. A piros zseléport a vízzel meg málnaszörppel simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd alufóliával bélelt tálra öntve kihűtjük. Ha már kocsonyás, kockákra vágjuk.
3. A cukrot a tojássárgákkal, a keményítővel, a citromhéjjal és a tejjel simára keverjük, és gőzön krémmé főzzük. A vaníliás cukorral ízesítjük, és folpackkal letakarva kihűtjük.
4. A zselékockákat a krémmel mély üvegtálba vagy öblös poharakba rétegezzük, majd a tejszínhabbal, diószemekkel és szederrel díszítjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.