RIZIBIZI PESTO-VAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, reszelő, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg gömbölyű szemű rizs
40 dkg fejtett zöldborsó
1 adag pesto szósz
7 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
8 dkg reszelt parmezán sajt
1 fej kockára vágott hagyma
5 dkg vaj
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 ág összetépkedett kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A főzési idő közepén hozzáadjuk a zöldborsót is.

2. Közben elkészítjük a pesto-t. A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk.

3. Beletesszük a vaj felét, a kockára vágott hagymát és megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a letépkedett kakukkfűleveleket.

4. Az elkészült rizibizit a serpenyőbe tesszük és jól összekeverjük. Belekeverjük a pesto felét, a maradék vajat, és megborsozzuk.

5. Reszelt sajttal meghintjük. A maradék pestót külön kínáljuk hozzá.

PESTO

40 dkg friss bazsalikomlevél
2 evőkanál fenyőmag
1.2 dl extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 evőkanál reszelt juhsajt
ízlés szerint só

1. A bazsalikomleveleket robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, kevés sót és az olívaolajat.

2. Összeturmixoljuk, majd tálba tesszük és összekeverjük a kétféle reszelt sajttal.