Paradicsomos-ajókás crostini Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 8 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, sütő, sütőlap
Eljárások: darabolás, szeletelés, pirítás
Adag: 5 főre (15 szelet)
Elkészítés:
1. A francia baguettet ferdén felszeleteljük. A szeleteket vékonyan megkenjük olívaolajjal, és aranyszínűre pirítjuk.
2. Majd megkenjük szárított paradicsomból készült pesto mártással, majd a tetejére lecsepegtetett, vékony szeletekre vágott ajókát, fekete olajbogyót és csíkokra vágott, friss bazsalikomot halmozunk.
Pesto
1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.
2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.
3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,
3 napig a hűtőszekrényben eltartható.