ROZMARINGOS-FOKHAGYMÁS BÁRÁNYSÜLT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: spékelő kés, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, sütés, tűzdelés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A húst tegyük tűzálló tálba.
2. Éles kés hegyével vágjunk apró nyílásokat a húsra, nyomkodjuk bele a fokhagymadarabokat (spékeljük). Zárjuk össze a nyílást, hogy a fokhagyma íze alaposan átjárja a húst a sütés alatt.
3. Két rozmaringágon húzzuk végig visszafelé a kezünket, majd a leveleket szórjuk rá a húsra. A maradék ágacskát tegyük a hús mellé. Locsoljuk meg olajjal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
4. Tegyük 180 fokra előmelegítve sütőbe.
5. Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk nagyobb falatnyi darabokra.
6. Miután a hús már sült 20 percig, rendezzük el a burgonyát körülötte. A húsnak kb. 60 perc sütésre van szüksége, míg a burgonyának csak 40 percre.
7. A szafttal sütés alatt 2 vagy 3 alkalommal locsoljuk meg a húst és forgassuk meg a burgonyát, hogy egyenletesen süljön. Forrón tálaljuk.