GYÖMBÉRES-BARACKOS TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, léfacsaró, reszelő, sütő, szűrő, tortaforma, turmixgép, tűzhely
Eljárások: áztatás, darálás, forrázás, hűtés, kikeverés, passzírozás, áttörés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, töltés, turmixolás
Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
Elkészítés:
1. A sütőt 160 °C-ra bemelegítjük. A tésztához valókat összegyúrjuk, és egy 23 cm átmérőjű kerek tortaforma aljára, oldalára tapasztjuk. 10 percig sütjük.
2. A barackot annyi vízzel forrázzuk le, hogy ellepje, és 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, a folyadék egyharmadát megőrizzük. A barackot ezzel a lével turmixoljuk, és kihűtjük.
3. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra verjük, gyömbérrel, citromlével és -héjjal ízesítjük, a barackpürével összedolgozzuk. A zselatint a vízben feloldjuk, és a sűrített tejjel együtt a töltelékbe keverjük. A tésztával bélelt formába töltjük, és a hűtőszekrényben tartjuk, amíg a töltelék meg nem kocsonyásodott. A formából kivéve tejszínhabbal és sűrű baracklekvárral díszítjük.