ORSÓTÉSZTA CSÍPŐS MÁRTÁSSAL CAJUN MÓDRA FUSILLI CSÍPŐS MÁRTÁSSAL CAJUN MÓDRA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, fésűkagyló tisztítása, főzés, hámozás, pirítás, rák előkészítése, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A tejszínt egy nagy serpenyőben közepes tűzön, folyamatosan keverve felforrósítjuk. Csökkentjük a lángot, és amint a tejszín gyöngyözni kezd, beledobjuk az újhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a borsot, a chilipelyhet és a sót. 7-8 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Levesszük a tűzről.
2. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Lecsepegtetjük, és visszatesszük a lábosba. Ráöntjük a tejszínmártást és a sajtot. Alacsony hőfokon melegítve, óvatosan összekeverjük, hogy a sajt elolvadjon. Előmelegített tálba tesszük.
3. Az olajat közepes tűzön egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A rákot és a kagylót beletesszük, 2-3 percig pirítjuk, amíg a rákhús rózsaszínű lesz.
4. A tenger gyümölcseit a tésztára halmozzuk, és beleforgatjuk. Megszórjuk a bazsalikommal, és azonnal tálaljuk.