CSOKOLÁDÉS FLORENTIN FLORENTIN SZELET Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, mikrohullámú készülék, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formákkal való kiszúrás, forralás, hűtés, kikeverés, sütés
Adag: 10 főre (40 darab)
Elkészítés:
1. Két tepsit kivajazunk és belisztezünk, majd beborítunk sütőpapírral.
2. Egy kis edényben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a cukrot, és folyamatosan keverve felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a cseresznyét, a gyömbért, a napraforgómagokat és a mandulát, majd a tejszínnel jól elkeverjük.
3. A keverékből teáskanálnyi halmokat teszünk egymástól kellő távolságra az előkészített tepsikre. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világossárgára sütjük őket.
4. A sütőből kivett darabokat még melegen egy kerek süteményszaggatóval kiigazítjuk, így az egyenetlen szélek leválnak, és szabályos korongokat kapunk. A korongokat a sütőlemezen hagyjuk kihűlni.
5. A darabokra tört csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Egy kevés kivételével a teljes mennyiséget ráöntjük egy sütőpapírra, és elsimítjuk. Amikor a csokoládélap már majdnem megszilárdult, a sima aljukkal ráhelyezzük a megsült korongokat. Ezután a csokoládélapot hagyjuk teljesen megszilárdulni.
6. A csokoládélapokat körbevágjuk, és levesszük a sütőpapírról. A florentinek csokoládés felére rákenjük a maradék csokoládét, és villával hullámmintát rajzolunk bele. Tálalásig a hűtőbe tesszük.