CSOKOLÁDÉS FLORENTIN FLORENTIN SZELET Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, mikrohullámú készülék, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formákkal való kiszúrás, forralás, hűtés, kikeverés, sütés

Adag: 10 főre (40 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg étcsokoládé
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál apróra vágott kandírozott cseresznye
2 evőkanál apróra vágott kandírozott gyömbér
9 dkg vaj
8 dkg kristálycukor
2 és fél dkg napraforgómag
10 dkg szeletelt mandula
2 evőkanál zsíros tejszín

Elkészítés:

1. Két tepsit kivajazunk és belisztezünk, majd beborítunk sütőpapírral.

2. Egy kis edényben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a cukrot, és folyamatosan keverve felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a cseresznyét, a gyömbért, a napraforgómagokat és a mandulát, majd a tejszínnel jól elkeverjük.

3. A keverékből teáskanálnyi halmokat teszünk egymástól kellő távolságra az előkészített tepsikre. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világossárgára sütjük őket.

4. A sütőből kivett darabokat még melegen egy kerek süteményszaggatóval kiigazítjuk, így az egyenetlen szélek leválnak, és szabályos korongokat kapunk. A korongokat a sütőlemezen hagyjuk kihűlni.

5. A darabokra tört csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Egy kevés kivételével a teljes mennyiséget ráöntjük egy sütőpapírra, és elsimítjuk. Amikor a csokoládélap már majdnem megszilárdult, a sima aljukkal ráhelyezzük a megsült korongokat. Ezután a csokoládélapot hagyjuk teljesen megszilárdulni.

6. A csokoládélapokat körbevágjuk, és levesszük a sütőpapírról. A florentinek csokoládés felére rákenjük a maradék csokoládét, és villával hullámmintát rajzolunk bele. Tálalásig a hűtőbe tesszük.