SÁRGABARACKOS-MANDULÁS HALOM Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  kezdőknek  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gőzölés, hámozás, pihentetés

Adag: 8-10 főre (24-28 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg durvára tört étcsokoládé
12 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
2 evőkanál méz
6 dkg hámozott, apróra vágott mandula

Elkészítés:

1. A csokoládét a mézzel együtt egy tálban gőz fölé helyezzük, és megolvasztjuk. Az olvadt csokoládéba beleszórjuk a sárgabarackot és a mandulát.

2. A keverékből teáskanállal minyonpapírokba kis halmokat teszünk. Az édességet 120-240 percen át pihentetjük, hogy a csokoládé megdermedjen.

Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.