CSOKOLÁDÉS MARCIPÁNTRIÓ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 35 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, gőzölés, gyúrás, hűtés

Adag: 8-10 főre (30 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg durvára tört étcsokoládé
45 dkg marcipán
3 dkg fehér csokoládé
3 dkg apróra vágott kandírozott cseresznye
3 dkg finomra aprított kandírozott gyömbér
5 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
A meghintéshez:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk. A marcipánt három részre osztjuk, és kézzel alaposan átgyúrjuk, hogy megpuhuljon a massza.

2. Porcukorral behintett deszkán az egyik cipóba belegyúrjuk a cseresznyét, a második cipóba a gyömbért, a harmadikba pedig a sárgabarackot. A cipókból kis golyókat formálunk, és külön-külön félretesszük őket.

3. A csokoládét forró vízzel teli lábosba állított tálban megolvasztjuk. A marcipángolyókat fogpiszkálóra tűzve belemártjuk az olvadt csokoládéba, a felesleget lecsepegtetjük róluk.

4. A különböző ízű golyókat egy gyúródeszkán hármas csoportokba rendezzük. A kis halmokat 60 percre a hűtőbe tesszük. A fehér csokoládét gőz fölött folyamatosan keverve megolvasztjuk. Az olvadt csokoládét csíkokban rácsorgatjuk a marcipántrióra. A hűtőben 60 percen át hűtjük, amíg a máz megdermed. Süteményestálra rendezve kínáljuk.