CSOKOLÁDÉKOSÁRKA LIKŐRKRÉMMEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, hűtőszekrény, kenőecset, kés, keverőtál, nyomózsák, sütőpapír, szita, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, habverés, hűtés, szitálás, töltés, törés
Adag: 10 főre (40 darab)
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. Kiskanállal vagy ecsettel bevonjuk 40 papírforma alját és oldalát az olvadt csokoládéval. A formákat lefordítva a sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megdermedni a csokoládét.
2. A csokoládékosárkákról óvatosan eltávolítjuk a papírt. Minden kosárka aljára egy szem cseresznyét vagy diót teszünk.
3. A tejszínt keverőtálba öntjük, és a rászitált porcukorral kemény habbá verjük. Beleöntjük a likőrt, és tovább verjük.
4. A tejszínhabot egy 1 cm átmérőjű, sima végű csővel ellátott habzsákba töltjük, és minden kosárkába egy kevés habot nyomunk. A kosárkákat 20 percre behűtjük.
5 A mázhoz a megolvasztott étcsokoládét rákanalazzuk a tejszínhabra, majd az olvasztott fehér csokoládéból kis mennyiséget habzsákból a máz tetejére nyomunk, és fogpiszkálóval mintákat rajzolunk az étcsokoládéra. De másképpen is díszíthetjük a kosárkákat: a még olvadt csokoládémázba fehér csokoládéforgácsokat nyomunk, vagy egy-egy kis dió- vagy cseresznyedarabot teszünk a tejszínhabra, és ezután vonjuk be a barna csokoládémázzal.