ÍR KRÉMLIKŐRÖS TRÜFFEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hústű, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, hűtés, kikeverés, pihentetés, törés
Adag: 8 főre (24 darab)
Elkészítés:
1. A tejszínt takaréklángon felmelegítjük, de nem forraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, majd a tejszínhez keverjük a csokoládét és a vajat. 2 percig állni hagyjuk, majd simára keverjük. Hozzáadjuk a likőrt. A keveréket átöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Lefedjük, és 8 órán vagy egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
2. A masszából 24 kis golyót formálunk, sütőpapírral borított tepsire tesszük, vagy 24 teáskanálnyi halmot a sütőpapírral borított tepsire teszünk, és bonbonokat formálunk belőlük. A trüffeleket 2-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.
3. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és a kissé kihűlt olvadt csokoládéba hústűre vagy fogpiszkálóra tűzve belemártogatunk 12 trüffelt. A megmártott golyókat sütőpapírra tesszük, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen. Az étcsokoládét megolvasztjuk, és a kissé kihűlt olvadt csokoládéban megmártjuk a maradék 12 trüffelt. A bonbont akár egy hétig is tárolhatjuk a hűtőben, légmentesen záró dobozban, a rétegek közé zsírpapírt helyezve.