KÁVÉBROWNIE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőpapír, szita, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás, törés
Adag: 1 tepsi (16 szelet)
Elkészítés:
1. Egy 20 cm-es, négyzet alakú tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. A vajat és a csokoládét vastag aljú lábosban felolvasztjuk, megkeverjük, és félretesszük hűlni.
2. A cukrot és a tojást nagy tálba tesszük, és habosra keverjük. A csokoládét és az egy evőkanál forró vízben feloldott, majd lehűtött kávét alaposan elkeverjük benne. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, kissé összekeverjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a pekándiót is.
3. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük: ha tűt szúrunk bele, ne ragadjon rá tészta.
4. Néhány percet a tepsiben hagyjuk hűlni, majd tompa hegyű késsel elválasztjuk a tepsi falától. A süteményt rácsra borítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágjuk.