KÁVÉBROWNIE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőpapír, szita, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás, törés

Adag: 1 tepsi (16 szelet)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg durvára tört étcsokoládé
1 evőkanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
6 dkg durvára tört pekándió
½ teáskanál sütőpor
6 dkg vaj
18 dkg barna cukor
2 db tojás
9 dkg liszt
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. Egy 20 cm-es, négyzet alakú tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. A vajat és a csokoládét vastag aljú lábosban felolvasztjuk, megkeverjük, és félretesszük hűlni.

2. A cukrot és a tojást nagy tálba tesszük, és habosra keverjük. A csokoládét és az egy evőkanál forró vízben feloldott, majd lehűtött kávét alaposan elkeverjük benne. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, kissé összekeverjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a pekándiót is.

3. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük: ha tűt szúrunk bele, ne ragadjon rá tészta.

4. Néhány percet a tepsiben hagyjuk hűlni, majd tompa hegyű késsel elválasztjuk a tepsi falától. A süteményt rácsra borítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágjuk.