SZICÍLIAI CANNOLI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 40 perc  tapasztalatot kíván  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kés, keverőtál, konyhai mérleg, nyújtófa, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, kikeverés, nyújtás, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, töltés

Adag: 6-8 főre (18 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg hideg, darabolt vaj
2 teáskanál instant kávé
1 csipet só
2 teáskanál kakaópor
2 evőkanál kristálycukor
25 dkg finomliszt
A díszítéshez:
ízlés szerint porcukor
A sütéshez:
 olaj
A töltelékhez:
6 dkg cukrozott gyümölcshéj
25 dkg ricotta
3 dkg reszelt étcsokoládé
4 teáskanál narancsvirágvíz
18 és fél dkg porcukor

Elkészítés:

1. A tésztához egy nagy tálban vegyítsük el a lisztet, a kávét, a kakaót, a cukrot és egy csipetnyi sót. Gyúrjuk a vajat a keverékbe, hogy finom morzsás állagú tésztát kapjunk. Adjunk hozzá 1,25 dl vizet, és gyúrjuk össze. Könnyedén gyúrjuk át, és osszuk 2 cipóra. Mindegyik adagot két réteg zsírpapír között nyújtsuk 3 mm vastagra. Vágjunk ki 18 (7,5 cm-es) négyzetet. A lapokra helyezzünk átlósan fém cannoli formákat vagy cannelloni tésztacsöveket, és tekerjük fel rájuk a tésztalapokat. A szélek legyenek fedésben. A fedésben lévő tésztát nedvesítsük meg, és nyomjuk össze. (Ha cannelloni tésztát használunk, a feltekerés után vegyük ki őket!)

2. A tésztatekercseket annyi forró olajban sütjük, hogy az olaj ellepje a tésztát. Egyszerre csak kevés tésztát tegyünk az olajba. Amikor ropogós és aranybarna lesz a tészta, szűrőkanállal kiemeljük, és a formán hagyjuk kihűlni.

3. Közben a töltelékhez keverjük simára a ricottát a porcukorral és a narancsvirágvízzel. Keverjük hozzá a csokoládét és a kandírozott gyümölcshéjat. Tegyük a hűtőbe.

4. A formákat húzzuk ki a tésztatekercsekből. Habzsákkal vagy kanállal töltsük meg a tekercseket. Porcukorral meghintjük. A cannolit a megtöltés után hamar el kell fogyasztani.