Töltött cukkinivirág Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, formázás, forralás, főzés, hámozás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, töltés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Kis tálban összekeverjük a ricottát, a cheddart vagy mozzarellát és a metélőhagymát.
2. Óvatosan kinyitjuk a cukkinivirágokat, a porzószálakat eltávolítjuk, majd belekanalazzuk a sajtos keveréket. A virágokat összecsukjuk, a végüket megcsavarjuk, hogy jól zárjon. Vékonyan meghintjük őket liszttel, a fölösleget lerázzuk.
3. A lisztet közepes tálba tesszük; mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük a tojást és a vizet; fakanállal vagy robotgéppel simára keverjük.
4. Közepes serpenyőben bő olajat hevítünk. Amikor gyöngyözni kezd, húsfogóval a tésztába mártjuk, majd az olajba tesszük a virágokat. Aranysárgára sütjük őket, majd papírtörlőn leitatjuk. Melegen, paradicsommártással tálaljuk.
5. Kis edényben felhevítjük az olajat, beletesszük a vöröshagymát. Közepes lángon 3 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percig pirítjuk. Belekeverjük a paradicsomot és az oregánót. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 10 percig. Forrón tálaljuk.