ZÖLD TÉSZTA PESTÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, szűrés, turmixolás
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöld tagliatelle
10 dkg friss bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 ¾ dl olívaolaj
4 gerezd apróra vágott, hámozott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A tésztát bő, forró vízben kifőzzük. Jól lecsepegtetjük, majd a tésztát visszatesszük az edénybe.
2. Amíg a tészta fő, finomra turmixoljuk a bazsalikomot, a fokhagymát és a fenyőmagot.
3. Hozzáadjuk a sajtot is, jól összedolgozzuk. A keverést folytatva lassan beleöntjük az olajat.
4. A tésztához annyi pestót adunk, hogy jól bevonja. Sózzuk, borsozzuk. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Száraz serpenyőben megpiríthatunk 4 dkg fenyőmagot, és tálalás előtt a tésztára szórhatjuk.