ZÖLDFŰSZERES-BORSOS FETTUCCINE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés, törés, zúzás

Adag: 4 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fettuccine
2 evőkanál friss, finomra vágott zsálya
2 evőkanál friss, finomra vágott bazsalikom
2 evőkanál friss, finomra vágott oregánó
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
6 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál törött fekete bors

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forró vízben rugalmasra főzzük; majd lecsepegtetjük.

2. Visszatesszük a tűzre az edényt, beletesszük a vajat, és addig hevítjük, amíg habzani kezd. Beletesszük a fokhagymát, a zsályát, a bazsalikomot, az oregánót és a fekete borsot.

3. Visszatesszük az edénybe a tésztát, és jól elkeverjük a fűszerekkel. Körülbelül 2 percig kevergetve pirítjuk, hogy jól átmelegedjen. Azonnal tálaljuk, parmezánnal meghintve.