TAGLIATELLE SPÁRGÁVAL ÉS ZÖLDFŰSZEREKKEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4-6 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg spárga
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
50 dkg szélesmetélt

vagy

50 dkg tagliatelle
4 dkg vaj
3 és ¼ dl tejszín
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A tésztát nagy fazék forró vízben rugalmasra főzzük. Lecsepegtetjük, visszatesszük az edénybe. Amíg a tészta fő, a spárgát rövid darabokra vágjuk.

2. Közepes edényben felhevítjük a vajat, beletesszük a spárgát, és közepes lángon pirítjuk 2 percig, amíg megpuhul. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet és bazsalikomot, valamint a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük, és 2 percig főzzük.

3. Beleszórjuk a reszelt parmezánt, jól elkeverjük. Amikor kész, beletesszük a meleg tésztát, és alaposan megkeverjük az egészet. Előmelegített tésztástálakban tálaljuk, parmezánforgácsokkal. Ha előételnek kínáljuk, 8 személynek is elegendő.