TAGLIATELLE SPÁRGÁVAL ÉS ZÖLDFŰSZEREKKEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4-6 adag
vagy
Elkészítés:
1. A tésztát nagy fazék forró vízben rugalmasra főzzük. Lecsepegtetjük, visszatesszük az edénybe. Amíg a tészta fő, a spárgát rövid darabokra vágjuk.
2. Közepes edényben felhevítjük a vajat, beletesszük a spárgát, és közepes lángon pirítjuk 2 percig, amíg megpuhul. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet és bazsalikomot, valamint a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük, és 2 percig főzzük.
3. Beleszórjuk a reszelt parmezánt, jól elkeverjük. Amikor kész, beletesszük a meleg tésztát, és alaposan megkeverjük az egészet. Előmelegített tésztástálakban tálaljuk, parmezánforgácsokkal. Ha előételnek kínáljuk, 8 személynek is elegendő.