GYORS PARADICSOMOS-ZÖLDFŰSZERES TÉSZTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, préselés, szűrés, zúzás

Adag: 2 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dkg kakukkfű
másfél dkg koriander
másfél dkg petrezselyem
1 nagyobb érett paradicsom
másfél dkg bazsalikom
13 és fél dkg szarvacska tészta

vagy

13 és fél dkg penne
1 kisebb uborka
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
pár csepp citromlé
kevés barna cukor
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Bő, forró vízbe tesszük a pennét vagy a szarvacska tésztát. Közepes lángon főzzük 5 percig, amíg majdnem megpuhul. A tűzhelyet lezárjuk, a tésztán rajta hagyjuk a fedelet: a tészta így tovább fő.

2. Összekeverjük az olívaolajat és a balzsamecetet, a citromlét, a barna cukrot, az összenyomott fokhagymagerezdet, és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

3. A tésztát jól lecsepegtetjük, és alaposan összekeverjük az öntettel. Belekeverjük a feldarabolt paradicsomot, a felszeletelt uborkát, és a vegyes aprított petrezselymet, bazsalikomot, koriandert és kakukkfüvet. Jól megkeverjük, parmezánforgácsokkal meghintve azonnal tálaljuk. Nagyon finom frissen blansírozott főzeléknövényekkel is, amilyen például a spárga, a brokkoli, a zsenge cukorborsó.