CSOKOLÁDÉS TRIFLE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, mikrohullámú készülék, műanyagfólia, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás, pihentetés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
28 dkg csokoládés piskóta
25 dkg mélyhűtött szeder

vagy

25 dkg mélyhűtött vörös áfonya

vagy

25 dkg mélyhűtött málna

vagy

25 dkg mélyhűtött ribizli
4 evőkanál mandulalikőr
3 evőkanál málnazselé
A díszítéshez:
igény szerint friss eper

vagy

igény szerint friss cseresznye
igény szerint csokoládés bonbon
A krémhez:
6 dkg olvasztott étcsokoládé
1 evőkanál étkezési keményítő
6 dkg világos nádcukor
6 db tojássárgája
5 dl tej
A tetejére:
½ teáskanál vaníliaaroma
2 és ¼ dl zsíros tejszín
1 evőkanál világos nádcukor

Elkészítés:

1. A kész tortalapot felszeleteljük, és a málnazselével „szendvicseket” készítünk belőle. Kockákra vágjuk, nagy tálba tesszük őket, és meglocsoljuk a mandulalikőrrel. A felolvasztott gyümölcsöket (amelyeket akár vegyesen is használhatunk a recepthez) a tésztára rétegezzük.

2. A tojássárgájákat a cukorral hőálló tálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étkezési keményítőt. A tejet lábosban majdnem forrásig melegítjük, majd folyamatosan keverve hozzáöntjük a tojáshoz. Ezután a keveréket visszaöntjük a lábosba, és folyamatosan kevergetve besűrítjük a krémet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük az olvadt csokoládét. A krémet a gyümölcsökkel borított tortadarabokra öntjük. Miután a desszert kihűlt, lefedjük, és 120 perc hosszat, vagy amíg a krém megdermed, a hűtőben pihentetjük.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a cukrot és a vaníliaaromát hozzáadva tovább verjük. A habot az édesség tetejére rákanalazzuk. Tálalás előtt bonbonnal és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Ha gyerekeknek (is) készítjük, természetesen hagyjuk el belőle a likőrt!