CSOKOLÁDÉS TRIFLE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, mikrohullámú készülék, műanyagfólia, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás, pihentetés
Adag: 4 főre
vagy
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A kész tortalapot felszeleteljük, és a málnazselével „szendvicseket” készítünk belőle. Kockákra vágjuk, nagy tálba tesszük őket, és meglocsoljuk a mandulalikőrrel. A felolvasztott gyümölcsöket (amelyeket akár vegyesen is használhatunk a recepthez) a tésztára rétegezzük.
2. A tojássárgájákat a cukorral hőálló tálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étkezési keményítőt. A tejet lábosban majdnem forrásig melegítjük, majd folyamatosan keverve hozzáöntjük a tojáshoz. Ezután a keveréket visszaöntjük a lábosba, és folyamatosan kevergetve besűrítjük a krémet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük az olvadt csokoládét. A krémet a gyümölcsökkel borított tortadarabokra öntjük. Miután a desszert kihűlt, lefedjük, és 120 perc hosszat, vagy amíg a krém megdermed, a hűtőben pihentetjük.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a cukrot és a vaníliaaromát hozzáadva tovább verjük. A habot az édesség tetejére rákanalazzuk. Tálalás előtt bonbonnal és friss gyümölcsökkel díszítjük.