MÁRVÁNYOS TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, habverő, kés, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, nyújtófa, sütő, sütőforma, sütőlap, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, fagyasztás, formázás, gőzölés, habverés, kikeverés, pirítás, törés

Adag: 1 sütőforma (10 szelet)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tetejére:
18 dkg olvasztott étcsokoládé
18 dkg olvasztott fehér csokoládé
35 dkg zsíros krémsajt

vagy

35 dkg zsíros krémtúró
10 dkg kristálycukor
2 dl sűrű joghurt
3 dl zsíros tejszín
1 csomag zselatinpor
3 evőkanál víz
Az alaphoz:
3 dkg étcsokoládé
23 dkg zabpehely
5 dkg pirított, apróra vágott mogyoró
4 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A megpirított zabpelyhet műanyag zacskóba téve sodrófával összezúzzuk, és egy tálban összekeverjük az apróra vágott pirított mogyoróvaI.

2. A vajat és a csokoládét takaréklángon megolvasztjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a morzsalékon.

3. A keveréket üvegpohár aljával egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljára és oldalaira nyomkodjuk.

4. A túrót és a cukrot fakanállal simára keverjük, és hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínt felverjük, és a habot is beleforgatjuk. A zselatinport egy hőálló tálba öntött vízbe szórjuk, kis ideig állni hagyjuk, majd forró víz fölött feloldjuk, és belekeverjük a túrókrémbe.

5. A túrókrémet kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük az étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét.

6. A sötét és a világos túrókrémet felváltva a sütőformába nyomott alapra kanalazzuk. Késheggyel lazán egymásba húzzuk a kétféle színű krémet – így érhetjük el a márványos hatást. A krém tetejét elsimítjuk vagy villával díszítjük. A túrótortát tálalás előtt legalább 120 percen át fagyasztjuk a mélyhűtőben.