MÁRVÁNYOS TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, habverő, kés, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, nyújtófa, sütő, sütőforma, sütőlap, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, fagyasztás, formázás, gőzölés, habverés, kikeverés, pirítás, törés
Adag: 1 sütőforma (10 szelet)
vagy
Elkészítés:
1. A megpirított zabpelyhet műanyag zacskóba téve sodrófával összezúzzuk, és egy tálban összekeverjük az apróra vágott pirított mogyoróvaI.
2. A vajat és a csokoládét takaréklángon megolvasztjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a morzsalékon.
3. A keveréket üvegpohár aljával egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljára és oldalaira nyomkodjuk.
4. A túrót és a cukrot fakanállal simára keverjük, és hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínt felverjük, és a habot is beleforgatjuk. A zselatinport egy hőálló tálba öntött vízbe szórjuk, kis ideig állni hagyjuk, majd forró víz fölött feloldjuk, és belekeverjük a túrókrémbe.
5. A túrókrémet kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük az étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét.
6. A sötét és a világos túrókrémet felváltva a sütőformába nyomott alapra kanalazzuk. Késheggyel lazán egymásba húzzuk a kétféle színű krémet – így érhetjük el a márványos hatást. A krém tetejét elsimítjuk vagy villával díszítjük. A túrótortát tálalás előtt legalább 120 percen át fagyasztjuk a mélyhűtőben.