ALMÁS RAKOTT BURGONYA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: kés, reszelő, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, lerakás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy nagy tűzálló tálat kikenünk olajjal vagy olvasztott vajjal. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedeljük, és vékonyan felszeleteljük. A meghámozott hagymát nagyon vékony karikákra vágjuk.
2. Az előkészített tálba sorra lerakjuk a burgonyát, az almát és a hagymát, a felső réteg burgonya legyen. Egyenletesen megszórjuk sajttal, és meglocsoljuk a tejszínnel.
3. Meghintjük szerecsendióval és borssal, ízlés szerint. Körülbelül 45 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Kivesszük a sütőből, és tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk.