CREME BRULÉE CSOKOLÁDÉVAL ÉS EPERREL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, felfújtforma, grillező, habverő, hűtőszekrény
Eljárások: dermesztés, grillezés, habverés, hűtés, karamellizálás, kikeverés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A kicsumázott eperszemeket – mérettől függően – félbe vagy negyedekbe vágjuk, és 6 kis formában elosztjuk. A gyümölcslikőrrel meglocsoljuk.
2. A tejszínt kemény habbá verjük. A felolvasztott majd lehűlt csokoládéval sűrű krémmé keverjük, és ráöntjük az eperre. A formákat lefedjük, és 120 percre a mélyhűtőbe tesszük.
3. A megdermedt krémet sűrűn megszórjuk cukorral, majd a formákat előmelegített grillsütőbe helyezzük, amíg a cukor karamellizálódik a tetejükön. A créme brulée-t 30 percig állni hagyjuk, hogy a gyümölcs és a krém kissé megolvadjon. Tálaláskor néhány szem friss eperrel és mentalevelekkel díszítjük