Paradicsommártás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, passzírozás, áttörés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg áttört hámozottparadicsom-konzerv
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 ágacska friss rozmaring
2 db babérlevél
2 evőkanál sűrített paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Beletesszük a vörös- és a fokhagymát; közepes lángon pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldfűszereket és a sűrített paradicsomot; jól elkeverjük.
3. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 25-30 percig, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk a babérlevelet és a rozmaringot.