Paradicsommártás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, passzírozás, áttörés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg áttört hámozottparadicsom-konzerv
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 ágacska friss rozmaring
2 db babérlevél
2 evőkanál sűrített paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Beletesszük a vörös- és a fokhagymát; közepes lángon pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldfűszereket és a sűrített paradicsomot; jól elkeverjük.

3. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 25-30 percig, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk a babérlevelet és a rozmaringot.