Grillezett polenta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, kenőecset, kés, pizzasütő tepsi, reszelő
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hűtés, kikeverés, nyújtás, reszelés, gyalulás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag polenta
2 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss bazsalikom
Elkészítés:
1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.
2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot és az aprított friss bazsalikomot. Szétterítjük egy nagy pizzaformában, mintegy 2 cm vastagon. Félretesszük hűlni.
3. A kihűlt polentát cikkekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és előmelegített grillben mindkét oldalát 3 percig sütjük, vagy amíg a cikkek ropogósak lesznek. Melegen fogyasztjuk.
A maradék polentából is készíthetünk sült puliszkaalapot. Önmagában is kínálhatjuk, vagy többféle feltétet is tehetünk rá.
A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.