Grillezett polenta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, kenőecset, kés, pizzasütő tepsi, reszelő
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hűtés, kikeverés, nyújtás, reszelés, gyalulás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag polenta
2 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss bazsalikom

Elkészítés:

1. Az alaprecept szerint polentát készítünk.

2. Belekeverjük a frissen reszelt parmezán sajtot és az aprított friss bazsalikomot. Szétterítjük egy nagy pizzaformában, mintegy 2 cm vastagon. Félretesszük hűlni.

3. A kihűlt polentát cikkekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és előmelegített grillben mindkét oldalát 3 percig sütjük, vagy amíg a cikkek ropogósak lesznek. Melegen fogyasztjuk.

A maradék polentából is készíthetünk sült puliszkaalapot. Önmagában is kínálhatjuk, vagy többféle feltétet is tehetünk rá.
A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.