Prosciutto tollszártésztával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: paradicsom passzírozó, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, passzírozás, áttörés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet prosciutto
80 dkg konzervparadicsom
50 dkg makaróni

vagy

50 dkg penne
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál apróra vágott, friss rozmaring
1 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma

Elkészítés:

1. Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított prosciuttót, a finomra vágott hagymát, és időnként megkeverve, lassú tűzön 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a rozmaringot, az áttört paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.10 percig főzzük.

3. Amíg a mártás készül, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, elosztjuk a tányérokon, és leöntjük az elkészült mártással. Reszelt parmezán sajttal meghintve tálaljuk.

Ennek az ételnek a jellegzetes ízét a mediterrán konyha egyik kedvenc fűszernövénye, a rozmaring adja.