Prosciutto tollszártésztával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: paradicsom passzírozó, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, passzírozás, áttörés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított prosciuttót, a finomra vágott hagymát, és időnként megkeverve, lassú tűzön 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a rozmaringot, az áttört paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.10 percig főzzük.
3. Amíg a mártás készül, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, elosztjuk a tányérokon, és leöntjük az elkészült mártással. Reszelt parmezán sajttal meghintve tálaljuk.